Vammoista vahvaksi

Tanssifysioterapia-seminaari tanssijoille

Su 31.10.2021

Zoomissa ja tallenteena

Vammoista vahvaksi – tanssifysioterapia-seminaari tanssijoille tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden syventyä tanssijoiden takareisi- ja alaselkä vaivoihin ja oppia mitä niiden ennaltaehkäiseminen vaatii. Vammoista vahvaksi – tanssifysioterapia-seminaari tanssijoille puhujina ovat Johanna Osmala ja Atte Niittykangas, joilta löytyy satojen tanssijoiden ja kymmenien tanssilajien parissa työskentelystä kokemusta.

Ohjelman esittely

Sunnuntaihin sisältyy kattava paketti takareiden ja alaselän vahvistamisesta ja yleisimpien vammojen välttämisestä. Sisältö jakautuu kahteen kaksituntiseen luentoon joiden perässä on aina 15 minuutin slotti vapaalle keskustelulle aiheesta. Luento sisältää aina teoriatietoa auttamaan sinua kehittämään harjoitteluasi sekä käytännön ratkaisuja, jotka Johanna ja Atte ovat todenneet toimiviksi.

 

Saat luennoista tallenteen itsellesi seminaarin päätteeksi, joten ei hätää jos et pääse osallistumaan juuri tapahtumapäivänä. Voit katsoa luennot omien aikataulujesi mukaan!

Tanssijan takareisivammat

Klo: 13.30-15.30

Takareiden voiman ja notkeuden yhdistäminen on jatkuvaa tasapainoilua tanssijalle. Takareiden revähdysriskiin voidaan vaikuttaa järkevällä harjoittelulla ja päivän ensimmäisellä luennolla etsitään vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitkä ovat yleisimmät syyt takareiden revähdyksen takana?
  • Miten takareiden voimaa ja venyvyyttä voidaan kehittää yhtäaikaa?
  • Kauanko takareiden revähdyksestä kuntoutuminen esityskuntoon kestää?
  • Miten takareiden lihaksien erilaiset roolit vaikuttavat harjoitteiden valintaan?

Vapaa keskustelu aiheesta

Klo: 15.30-15.45

Tauko

Klo:15.45-16.15

Tanssijan alaselkä

Klo:16.15-18.15

Tanssijan selkä taipuu ja sen täytyy kestää rasitusta äärimmäisissä asennoissa. Päivän toisessa osassa käydään läpi seuraavia asioita:

  • Mistä selän liikkuvuus koostuu?
  • Millaista tukea keskivartalosta tarvitaan?
  • Milloin magneettikuvaus on hyödyllinen ja milloin ei?
  • Mitkä asiat vaikuttavat selän hyvään asentoon?

Vapaa keskustelu aiheesta

Klo: 18.15-18.30

Varaa paikkasi

Onko sinulla kolmen tai useamman kiinnostuneen porukka? Tarjoamme ryhmille alennuksen seminaarista. Mitä isompi ryhmä, sitä isompi alennus. Ota yhteyttä sähköpostitse info@sirkusfysio.fi tai sivun ala-osassa olevan yhteydenottolomakkeen kautta, niin saat alennuskoodin.

Atte-Niittykangas-paras-fysioterapeutti-Jyväskylä

Atte Niittykangas

Atte on Sirkusfysion perustaja ja hän on työskennellyt jo vuosia sirkus- ja tanssiammattilaisten parissa vastaanotollaan sekä kouluttanut aktiivisesti. Sirkusfysion oma harjoittelusali sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Atte on yksi Sirkus 2.0:n alullepanijoista, jonka tarkoitus on mullistaa harjoittelua sirkuksen ja muiden fyysisesti vaativien esiintyjien parissa. Atte on työskennellyt osana Performance Medicine -tiimiä Cirque Du Soleilissa vastaten akrobaattien ja tanssijoiden ennaltaehkäisevästä harjoittelusta.

www.sirkusfysio.fi
Sirkus 2.0 podcast
Sirkusfysio instagram

Johanna Osmala

Johanna Osmala

Johanna toimii Suomen Kansallisbaletin vastaavana fysioterapeuttina, jossa hän on vastuussa ammattitanssijoiden vammojen ennaltaehkäisystä, kuntoutuksesta sekä kokonaisvaltaisesta valmennuksesta. Tanssijoiden harjoittelun kehittäminen terveempään suuntaan sekä tutkitun tiedon tuominen lähemmäksi käytäntöä ovat hänelle tärkeitä. Johanna suorittaakin parhaillaan biomekaniikan maisteriopintoja Jyväskylän yliopistossa tutkien tanssivammojen riskitekijöitä. Hän toimii aktiivisesti Dance Health Finlandin (DHF) hallituksessa sekä International Association for Dance Medicine and Sciencen (IADMS) ohjelmasta ja sisällöstä vastaavassa komiteassa.

Haluatko jättää ennakkokysymyksen seminaarin aiheista tai kysyä jotain muuta?

1 + 5 =

Seminaari tullaan järjestämään uudestaan ja mahdollisuuksien mukaan silloin live-yleisön kera.

Liittymällä Sirkusfysion sähköpostilistalle ja kuulet siitä ensimmäisenä!