Vammoista vahvaksi

Seminaari tanssijoille

Su 13.2.2022

Zoom + tallenne osallistujille

Vammoista vahvaksi – seminaari tanssijoille tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden syventyä tanssijoiden olkapään, yläselän ja koko käden vaivoihin ja oppia mitä niiden ennaltaehkäiseminen vaatii. Vammoista vahvaksi – tanssifysioterapia-seminaari tanssijoille puhujina ovat Johanna Osmala ja Atte Niittykangas, joilta löytyy satojen tanssijoiden ja kymmenien tanssilajien parissa työskentelystä kokemusta.

Ohjelman esittely

Sunnuntaihin sisältyy kattava paketti rintarangan ja olkapään vahvistamisesta ja yleisimpien vammojen välttämisestä. Sisältö jakautuu kahteen kaksituntiseen luentoon joiden perässä on aina 15 minuutin slotti vapaalle keskustelulle aiheesta. Luento sisältää aina teoriatietoa auttamaan sinua kehittämään harjoitteluasi sekä käytännön ratkaisuja, jotka Johanna ja Atte ovat todenneet toimiviksi. Tähän viimeiseen seminaariin on luvassa enemmän käytäntöä kuin aiemmin!

Saat luennoista tallenteen itsellesi seminaarin päätteeksi, joten ei hätää jos et pääse osallistumaan juuri tapahtumapäivänä. Voit katsoa luennot omien aikataulujesi mukaan!

Sinulla on mahdollisuus ostaa myös edeltävät seminaari-tallenteet 13.2. asti. Aikaisemmat seminaarimme käsittelivät tanssijoiden lonkan, nilkan, alaselän ja takareiden vahvistamista vammariskiä vähentäen.

Tanssijan yläselkä, lapaluu ja olkapää

Klo: 13.30-15.30

Yläselän, lapaluiden ja olkapään on toimittava täydellisessä yhteistyössä ilmaisua ja kehon kannattelua varten. Ensimmäisellä luennolla käymme muun muassa läpi:

  • Miten yläselän ryhti vaikuttaa olkapäiden toimintaan?
  • Mitä tehdä olkapään yleisimmille ylirasitustiloille ja olkapään sijoiltaan menon jälkeen?
  • Lapatuki ja mitä se tarkoittaa? Vaikuttaako lapaluun siirrotus siihen?
  • Olkapään liikkuvuusharjoittelu: Mikä toimii ja miten tehdä kehittävästi?

Vapaa keskustelu aiheesta

Klo: 15.30-15.45

Tauko

Klo:15.45-16.15

Tanssijan kyynärpää ja ranne

Klo:16.15-18.15

Tanssilajit, joissa korostuu käsien päällä tasapainottelu, ovat alttiimpia ranteiden ja kyynärpään vammoille. Päivän toisessa osassa käydään läpi muun muassaseuraavia asioita:

  • Käsien päällä tasapainoilu – Miten kehittyä vähemmillä loukkaantumisilla?
  • Mikä on riittävä ranteen liikkuvuus tanssijalle?
  • Onko kyynärpään yliojennus vaarallista ja mitä tehdä sille?

Vapaa keskustelu aiheesta

Klo: 18.15-18.30

Varaa paikkasi

Onko sinulla kolmen tai useamman kiinnostuneen porukka? Tarjoamme ryhmille alennuksen seminaarista. Mitä isompi ryhmä, sitä isompi alennus. Ota yhteyttä sähköpostitse info@sirkusfysio.fi tai sivun ala-osassa olevan yhteydenottolomakkeen kautta, niin saat alennuskoodin.

Atte-Niittykangas-paras-fysioterapeutti-Jyväskylä

Atte Niittykangas

Atte on Sirkusfysion perustaja ja hän on työskennellyt jo vuosia sirkus- ja tanssiammattilaisten parissa vastaanotollaan sekä kouluttanut aktiivisesti. Sirkusfysion oma harjoittelusali sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Atte on yksi Sirkus 2.0:n alullepanijoista, jonka tarkoitus on mullistaa harjoittelua sirkuksen ja muiden fyysisesti vaativien esiintyjien parissa. Atte on työskennellyt osana Performance Medicine -tiimiä Cirque Du Soleilissa vastaten akrobaattien ja tanssijoiden ennaltaehkäisevästä harjoittelusta.

www.sirkusfysio.fi
Sirkus 2.0 podcast
Sirkusfysio instagram

Johanna Osmala

Johanna Osmala

Johanna toimii Suomen Kansallisbaletin vastaavana fysioterapeuttina, jossa hän on vastuussa ammattitanssijoiden vammojen ennaltaehkäisystä, kuntoutuksesta sekä kokonaisvaltaisesta valmennuksesta. Tanssijoiden harjoittelun kehittäminen terveempään suuntaan sekä tutkitun tiedon tuominen lähemmäksi käytäntöä ovat hänelle tärkeitä. Johanna suorittaakin parhaillaan biomekaniikan maisteriopintoja Jyväskylän yliopistossa tutkien tanssivammojen riskitekijöitä. Hän toimii aktiivisesti Dance Health Finlandin (DHF) hallituksessa sekä International Association for Dance Medicine and Sciencen (IADMS) ohjelmasta ja sisällöstä vastaavassa komiteassa.

Haluatko jättää ennakkokysymyksen seminaarin aiheista tai kysyä jotain muuta?

5 + 2 =

Seminaarisarja jää tauolle tämän jälkeen. Suunnitelmissa on toteuttaa seminaari live-yleisön kera kun se on taas mahdollista.

Liittymällä Sirkusfysion sähköpostilistalle ja kuulet siitä ensimmäisenä!