Tie Cirque Du Soleiliin fysioterapeutiksi

Cirque Du Soleil, Fysioterapia, Sirkus, Sirkusfysio

Työskentelyyni Suomessa tulee pieni tauko kun aloitan työt Cirque Du Soleilin fysioterapeuttina. Muutan asumaan Hampuriin, jossa pyörii tällä hetkellä Paramour-musikaali yli 20 akrobaatin ja 10 tanssijan ja näyttelijän voimin. Nyt seuraavan kahden viikon ajan viimeistelen töitä Suomessa. Muun muassa Sirkus 2.0-seminaari on vielä tulevana viikonloppuna.

Sirkusfysio on nyt toiminut 5 vuotta ja sirkuslaisten lisäksi vastaanotolla on käynyt tanssijoita, parkouraajia, tankotanssijoita ja liuta aktiivisia ja arkisia liikkujia. Sirkuskentällä ei ole montaa yhtä isoa ja tunnettua toimijaa kuin Cirque Du Soleil. Olen käynyt tutustumassa Soleilin kiertue-esityksien fysioterapiatiimeissä niiden vieraillessa Suomessa (Voit lukea vierailusta Torukiin tästä). Kaikki fysioterapeutit ovat olleet kokeneita tekijöitä ja heillä on kirjavat taustat esimerkiksi voimistelun, jalkapallon tai muusikoiden parista.

Soleililla on nettisivuillaan lista avoimista työpaikoista. Jo 5 vuotta sitten Sirkusfysiota perustaessani katsoin heidän hakukriteereitään läpi silloisista fysioterapeutin töistä. Soleil painottaa muun muassa kokemusta huippu-urheilijoista, ensiaputaitoja, maisteritason koulutusta ja kielitaitoa. Tulevassakin työnkuvassani kansallisuuksia taitaa olla yhdeksästä maasta, joten työkielenä on englanti.

Nyt Cirque Du Soleil on avaamassa ensi syksynä ensimmäistä pysyvää esitystään Euroopassa Berliiniin. Aikaisemmat työmahdollisuudet Euroopassa ovat olleet kiertue-esityksien mukana. Kiertueella ollaan usein monta viikkoa kerrallaan ja sen sovittaminen yhteen perheen ja muiden työkuvioiden kanssa olisi ollut hankalaa. Kun mahdollisuus hakea pysyvään esitykseen Eurooppaan tuli, päätin tehdä sen heti.

Cirque Du Soleilin hakuprosessi

Hakuprosessi Soleiliin oli selkeä. Lomakkeen täyttäminen nettisivuilla ja tieto seuraavasta vaiheesta tuli jo muutaman päivän sisällä. Liian ärhäkkä roskaposti-filtteri meinasi kariuttaa hakuprosessin heti alkuunsa. Ensimmäinen vaihe oli puhelinhaastattelu scoutin kanssa. Tässä käytiin läpi hakemuksessa olevia tietoja ja varmistettiin edellytykset työhön.

Seuraavassa vaiheessa haastattelun suoritti koko Performance Medicine tiimistä vastaavat henkilöt. Toiseen vaiheeseen piti valmistautua ennakkotehtävällä, jonka pohjalta haastattelua käytiin. Jokaisen vaiheen jälkeen tuntui, että tästä en kyllä pääse pidemmälle, mutta niin sitä vaan edettiin.

Miten ihmeessä päädyin sitten Hampuriin vaikka hain Berliiniin? Sain muutamia viikkoja sitten puhelun minut haastatelleelta Performance Medicine tiimin vastaavalta. Hän kertoi Hampurin esityksestä ja että sinne on nyt tarve saada toinen fysioterapeutti mukaan. Toimenkuva on sama kuin Berliinissä ja tarkoitus olisi saada työt alkamaan mahdollisimman nopeasti. Ainoa ero oli määräaikaisuus esityskauden loppuun kun taas Berliinin esitykseen haettiin toistaiseksi voimassaolevaan sopimukseen. Määräaikaisuus ei tuntunut tässä merkittävältä vaan näin tilaisuuden parantaa mahdollisuuksiani päästä töihin Soleilille.

Jo seuraavana viikkona olin lentokoneessa matkalla pikavisiitille Hampuriin haastatteluun ja tulin valituksi pestiin.

Kaiken järjestelyn keskellä en ole vielä kerennyt paljoa ajatella tulevaa työnkuvaani. Työskentelen kolmen fysioterapeutin tiimissä ja yksi meistä seuraa jokaista esitystä. Esityksiä on ti-pe yksi ja la-su tuplaesitykset. Esityksien seuraamisen lisäksi päivisin teen töitä esiintyjien kanssa ja tarvittaessa olen heidän mukanaan esimerkiksi lääkärikäynneillä.

Iso muutos edessä.

-Atte, Sirkusfysio

Seuraa toimintaani sosiaalisessa mediassa!

Instagram

Facebook

Kategoriat

Atte Niittykangas

Atte Niittykangas

Fysioterapeutti

Sirkusfysio (Atte Niittykangas) on kansainvälisesti työskentelevä fysioterapeutti, jonka päätyö on sirkusmaailmassa. Vuosien varrella mukaan on mahtunut useiden lajien huippu-urheilijoita ja laaja kirjo tavoitteellisia liikkujia. Blogiin Atte kirjoittaa ajatuksiaan alasta, antaa vinkkejä vammojen hoitoon ja pui sitä miten vaativalla alalla pärjätään.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.