Sirkusfysion suosikki olkapääliike

Hartiat, Lapatuki, Liikkuvuusharjoittelu, Olkapää, Sirkusfysio, Tankotanssi

Viimeisen vuoden aikana olen pitänyt Olkapääkurssia yhteensä 4 kertaa. Osallistujina on ollut sirkuslaisia, tanssijoita, kiipeilijöitä, tankotanssijoita ja liuta muita uteliaita liikkujia. Vuoden aikana sisältö on hioutunut jokaisen kurssin jälkeen, mutta tässä on yksi asia joka on pysynyt mukana koko tämän ajan.

Eteentaivutuksella painovoimasta voidaan tehdä avustava tekijä.

Liike, jota käytän useissa olkapään kiputilojen kuntoutuksissa, toimii myös hyvin olkapään oheisharjoitteena. Liike on varsin yksinkertainen ja se on nimetty kuvaavasti: takanosto yhdistettynä eteentaivutukseen. Tässä 6 pointtia miksi pidän liikkeestä:

  1. Liike tapahtuu selän takana, mikä auttaa olkapään kuormituksen tasapuolistamiseen. Koskee erityisesti ilma-akrobaatteja.
  2. ​Sirkuslajeissa, kuten kiinalainen tolppa tai pariakrobatia, olkapään hyvä liikkuvuus ja voima selän takana on lajissa olennaista.
  3. Alkuvaiheessa haastaa koordinaatiota ja opettaa uusia liikemalleja
  4. Eteentaivutuksen avulla saadaan olkapäähän myös lisää aktiivista liikkuvuutta kun painovoima saadaan avuksi.
  5. Vaatii hauiksen venymistä täyteen mittaansa ja vielä tuottamaan voimaa tässä asennossa.
  6. Liike on helposti skaalattavissa. Oteleveyttä voi vaihdella ja puukeppin voi lisätä painoa.

Toistot voivat vaihdella 6-12 välillä riippuen tavoitteesta. Myös alastoppi eteentaivutuksen ala-asennossa antaa mukavasti lisähyötyä liikkeeseen.

​Testaa ja kerro tuntemuksiasi. Näitä ja monia muita harjoitteita saat sinulle sopivina annoksina Sirkusfysion käynniltä.

Luitko jo kirjoitukseni lapaluiden sirrotuksesta? Lue se tästä!

-Atte Niittykangas, Sirkusfysio

Jaan vinkkejä olkapäiden kunnossapitämiseen sosiaalisessa mediassa instagramissa ja facebookissa.

Kategoriat

Atte Niittykangas

Atte Niittykangas

Fysioterapeutti

Sirkusfysio (Atte Niittykangas) on kansainvälisesti työskentelevä fysioterapeutti, jonka päätyö on sirkusmaailmassa. Vuosien varrella mukaan on mahtunut useiden lajien huippu-urheilijoita ja laaja kirjo tavoitteellisia liikkujia. Blogiin Atte kirjoittaa ajatuksiaan alasta, antaa vinkkejä vammojen hoitoon ja pui sitä miten vaativalla alalla pärjätään.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.